7 Ιουν 2010

Να απομακρυνθεί ο Υποσταθμός της ΔΕΗ στη Λαμία

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142 35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696
http://www.pepla.gr – info@pepla.gr


Να μελετηθεί τώρα η απομάκρυνση του Υποσταθμού της ΔΕΗ
και η κατασκευή ενός Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) έξω από τη Λαμία

Λαμία, 7.6.2010

Η γραμμή Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ είναι γεγονός ότι διασχίζει πια την πόλη. Πριν μερικά χρόνια ήταν έξω απ’ αυτήν, αλλά τώρα περνάει πάνω από συνοικίες και κτίρια, ακόμα και κοντά σε σχολεία. Το ίδιο και ο Υποσταθμός Υψηλής Τάσης, είναι πια μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης δίπλα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο ΔΕΣΜΗΕ, για τις ανάγκες του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας, μελετάει την ανάπτυξη ενός νέου Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στην περιοχή της Λαμίας. Εντός του νέου ΚΥΤ θα προβλεφθεί, όπως αναφέρεται, υποσταθμός 150KV μεσαίας τάσης για την κάλυψη μέρους των φορτίων της περιοχής.

Είναι ευκαιρία κατά τη γνώμη μας τώρα να μελετηθεί η απομάκρυνση του σημερινού ΚΥΤ, και φυσικά η μεταφορά της γραμμής Υψηλής Τάσης, και να γίνει το νέο ΚΥΤ δυναμικότητας 300KV, για να φιλοξενήσει και τον παλαιό Υποσταθμό. Δεν είμαστε ειδικοί για να πούμε αν είναι εφικτή αυτή η πρόταση. Όμως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εξ αρχής, αν δεν μελετηθεί και διατυπωθούν τα αρνητικά και τα θετικά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα σημαντικό κόστος για τη ΔΕΗ, όμως αυτό δεν είναι επιχείρημα, όταν αφορά την υγεία των πολιτών και την σωστή ανάπτυξη της πόλης.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


-------------------------------------------------
Πληροφορίες: Γιώργος Γιάννακας τηλ 6972021795

*Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε.
(ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ)
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Νέος… εξηλεκτρισμός με έργα 1,5 δισ. ευρώ

Εφημερίδα “ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ” 24-25 Απριλίου 2010
……
Η περιοχή του κεντρικού συστήματος, στην οποία βρίσκεται ο υποσταθμός Λαμίας, εξυπηρετείται από το δίκτυο 150 KV με περιορισμένη ικανότητα μεταφοράς και συναφή προβλήματα τάσεων, δεδομένου ότι τα πλησιέστερα ΚΥΤ είναι εκείνα στη Λάρισα και τη Λάρυμνα (σε απόσταση περίπου 82 και 95 km αντίστοιχα)

Η περιοχή έχει εμφανίσει σημαντική αύξηση φορτίων, ιδιαίτερα κατά τις θερινές αιχμές (κυρίως λόγω αντλιοστασίων), με δυσμενείς συνέπειες στα επίπεδα τάσεων ολόκληρου του συστήματος.

Για την επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων έχει προγραμματισθεί η ανάπτυξη νέου ΚΥΤ στην περιοχή Λαμίας. Εντός του ΚΥΤ Λαμίας θα προβλεφθεί υποσταθμός 150KV μεσαίας τάσης για την κάλυψη μέρους των φορτίων της περιοχής. Ο υφιστάμενος Υ/Σ θα εξακολουθήσει να λειτουργεί για την τροφοδότηση των υπόλοιπων τοπικών φορτίων. Το έργο αυξάνει σημαντικά την αξιοπιστία εξυπηρέτησης των φορτίων της περιοχής, βελτιώνει την ικανότητα απορρόφησης αυξημένης αιολικής παραγωγής σε περιόδους χαμηλού φορτίου, ενώ παράλληλα συμβάλει αποφασιστικά στη στήριξη των τάσεων του κεντρικού και νότιου συστήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: