10 Μαΐ 2011

Με μεγάλη επιτυχία η ποδηλατοπορεία στη Λαμία

(η φωτο από το lamiareport.gr)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και στη Λαμία η ποδηλατοπορεία, η οποία διοργανώθηκε από μαι ομάδα νέων εθελοντών στα πλαίσια της 4ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας. Πάνω από 100 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες διέσχισαν τους δρόμους με αφετηρία την Πλατεία Πάρκου. Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας πρωτοβουλίας:

"Την Κυριακή 8/5/2011 πραγματοποιήθηκε και [...]στην πόλη μας η 4η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία. Εκατοντάδες συμπολίτες μας, άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια δίνοντας με την παρουσία τους ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Κάθε χρόνο περισσότεροι, κάθε χρόνο πιο αγανακτισμένοι με τα αδιέξοδα του αυτοκινήτου και την πολιτική που προωθεί την χρήση του (νέοι αυτοκινητόδρομοι, απόσυρση, μείωση τέλους ταξινόμησης, εγκατάλειψη των δημόσιων συγκοινωνιών) ποδηλάτες σε 34 πόλεις, έλαβαν μέρος στην 4η πανελλαδική ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας περισσότερο χώρο για το ποδήλατο και τους πεζούς, αναβαθμισμένα μέσα μεταφοράς, ανθρώπινες πόλεις. Ξέρουμε ότι οι διεκδικήσεις αυτές, όσο αυτονόητες κι αν είναι, δε θα μας χαριστούν. Γι ‘αυτό και εμείς, παίρνοντας δύναμη από τέτοιες επιτυχημένες συλλογικές δράσεις, θα συνεχίσουμε με πείσμα την προσπάθειά μας.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της ποδηλατοπορείας και κυρίως την τροχαία Λαμίας, η οποία με επικεφαλής τον Αστυνόμο A’ κ. Μπράνη έλαβαν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια των ποδηλατών.
Οι ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ έχουμε μια σειρά από αιτήματα προς την Πολιτεία, όπως η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, η αλλαγή του ΚΟΚ κλπ.

Έχουμε όμως αιτήματα και προς τους συμπολίτες μας:
 Απόφυγε στο μέτρο του δυνατού την μετακίνηση στην πόλη με το ΙΧ
 Προτίμησε τους ήπιους τρόπους μετακίνησης: περπάτημα, ποδήλατο και αστικές συγκοινωνίες
 Θυμήσου: Έχουμε ΠΑΝΤΑ την ευθύνη των επιλογών μας. Κάθε ποδήλατο που κινείται στο δρόμο ενισχύει το ποδηλατικό κίνημα και φέρνει πιο κοντά το όραμα μιας πιο ανθρώπινης πόλης με λιγότερα ΙΧ, (ήχο)ρύπανση, ασχήμια κλπ. Κάθε ΙΧ που κυκλοφορεί “διεκδικεί” την συνέχιση της σημερινής κατάστασης
 Σαν οδηγός ΙΧ σεβάσου το δικαίωμα των ποδηλατών να κυκλοφορούν στο δρόμο και λάβε υπόψη πόσο ευάλωτοι είναι
 Και τέλος δες με συμπάθεια την κίνησή μας ακόμα και αν σήμερα σε καθυστερούμε. Τα ευεργετικά για όλους αποτελέσματα που προσπαθούμε να επιτύχουμε θα είναι μόνιμα

Στο χέρι μας είναι να ζήσουμε σε μια πιο ανθρώπινη πόλη
Καρδίτσα, Μεσολόγγι, Λάρισα, Ρέθυμνο τα κατάφεραν ήδη
Μπορούμε κι εμείς!
ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ ΛΑΜΙΑΣ"

Ένα μεγάλο εύγε στους συμπολίτες μας και για την διοργάνωση και για την συμμετοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: