25 Οκτ 2010

Λάβαμε από Γιώργο Καλλιώρα και δημοσιεύουμε


Σήμερα το πρωί κατά τις δέκα βρέθηκα στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς στις Εργατικές Κατοικίες στα Γαλανέικα. Είδα ότι υπήρχε μια περίεργη κινητικότητα. Η πλατεία ήταν ολοκάθαρη , προσωπικό του δήμου άλλαζε τις κιτρινισμένες από τον καιρό λάμπες φωτισμού. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ήταν επιτόπου και επέβλεπε τους εργάτες που
δούλευαν πυρετωδώς. Κοίτα να δεις τι κάνουν οι εκλογές σιγοψιθύρισα.
Κάθισα στο καφενείο και παρατηρούσα την κίνηση.
-Μπράβο δουλειές στην πλατεία είπα σους θαμώνες του καφενείου !!!!
Όλοι μαζί άρχισαν να γελάνε.
-Θα έρθει να μιλήσει ο δήμαρχος το απόγευμα μου εξήγησε κάποιος.
-Αααα είπα και εγώ, έχουν χρόνια να καθαρίσουν την περιοχή, οι μισές λάμπες φωτισμού ήταν κατακίτρινες από την πολυκαιρία και οι υπόλοιπες ήταν σπασμένες εδώ και χρόνια. Παρά τις εκλήσεις δεν έδινε κανένας σημασία και ξαφνικά μέσα σε μια ημέρα διορθωθήκαν όλα ως δια μαγείας.
Ο Δήμαρχος της Λαμίας απ' ότι φαίνεται το έμαθε καλά το παιχνίδι των δασκάλων του. Χρόνια στα κόλπα ο Δήμαρχος μας. Δημιουργούμε διαφημιστικό υλικό για τον δήμο και τη νομαρχία με τα χρήματα των δημοτών, δημιουργούμε μια στημένη δημοσκόπηση έχουμε και μια "εφημερίδα" να μας την προβάλει, καθαρίζουμε γειτονιά, γειτονιά στην προεκλογική περίοδο με τα συνεργεία του δήμου και ερχόμαστε το βράδυ και το παίζουμε σωτήρες.
Εμ' δεν είναι έτσι κύριε δήμαρχε, ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει τα παιχνίδια σας. Τόσα χρόνια δεν προσφέρατε τίποτα στους ψηφοφόρους σας, η πόλη θεωρείται από τις πιο βρώμικες της Ελλάδος, στην κυκλοφοριακή συμφόρηση κατέχουμε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις πανελληνίως, το πράσινο είναι ανύπαρκτο, ελεύθεροι χώροι δεν υπάρχουν κάποιο τουριστικό περιοδικό αναφερόμενο στην πόλη μας είπε απλώς "ξεπεράστε την"
Η μετακίνηση των ανθρώπων με ιδικές ανάγκες στα πεζοδρόμια είναι αδύνατη είτε γιατί δεν μπορούν να ανέβουν σε αυτά είτε γιατί οι γωνίες των δρόμων είναι κλισμένες από στυλίδια πινακίδων.
Τα πεζοδρόμια μπροστά από τις καφετέριες στο κέντρο της πόλης ήταν καταλειμένα από καρέκλες και ξαφνικά όταν ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος εξαφανίστηκαν.
Θα μπορούσαμε να γράφουμε με τις ώρες για τα κατορθώματα του δημάρχου μας, αλλά τον αφήνουμε να ρωτήσει μόνος του την συνείδηση του. Σας αξίζουν αυτές οι τιμές κύριε δήμαρχε της Λαμίας, αξίζει να κοροϊδεύετε τους ανθρώπους που σας εμπιστεύτηκαν, αξίζει να τους παραπλανάτε με λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις;
Εμείς ξέρουμε καλά την απάντηση όπως την ξέρετε κι εσείς ακόμη καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι γελάτε κάτω από τα μουστάκια σας και λέτε ειρωνικά: αφού με ψηφίζουν εγώ τι φταίω !!!
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που την αντιπροσωπεύει, όπως και κάθε δήμος έχει και τον δήμαρχο που αντιπροσωπεύει τους πολίτες της.
Εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε॥
Γιώργος Καλλιώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: