9 Ιαν 2011

Συμβολικός καθαρισμός του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών


Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο καθαρισμός του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ. Οι εθελοντές της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας, οι ενεργοί πολίτες, γέμισαν δεκάδες σακούλες σκουπιδιών με κάθε λογής σκουπίδια, πλαστικά, παλιά ρούχα, μπουκάλια, χαρτιά και σύριγγες σε μια συμβολική ενέργεια για τη βελτίωση της εικόνας των ελεύθερων χώρων της πόλης.
Ο Λόφος Μιχαήλ και Γαβριήλ είναι... ένας ζωτικός χώρος της πόλης δεκαοκτώ στρεμμάτων πευκοδάσους με πολλές δυνατότητες για μικρούς και μεγάλους. Δυνατότητες αναψυχής, περιπάτου, άθλησης, απομόνωσης σε ένα εντελώς φυσικό περιβάλλον στο κέντρο της πόλης. Σήμερα είναι ένας χώρος εγκαταλειμμένος, αναξιοποίητος, περιφρονημένος με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Η Δημοτική Αρχή είναι καιρός πια να μεριμνήσει να γίνει ο λόφος επισκέψιμος και αξιοποιήσιμος. Να φροντίσει για την απομάκρυνση του αντιαισθητικού φράχτη, την περιποίηση των δέντρων και την απομάκρυνση των ξερών, την αποκατάσταση των ξύλινων πάγκων και την περιποίηση των μονοπατιών. Αυτά δεν θέλουν ιδιαίτερες δαπάνες και μπορούν να γίνουν είτε με εθελοντές, είτε με συνεργεία του Δήμου. Ας μην περιμένουμε πότε θα ευδοκιμήσουν οι προϋποθέσεις ένταξή μας στο JESSICA ή ποιο άλλο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να υιοθετηθεί από τους μαθητές των διπλανών σχολείων στα πλαίσια της περιβαλλοντικής αγωγής.

Το στοίχημα της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών είναι η ενεργοποίηση του πολίτη και η συμμετοχή. Οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν και θα επιδιωχθεί η συνεργασία με συλλόγους των συνοικιών και άλλες συλλογικότητες με στόχο να δημιουργηθούν πιλοτικές συνοικίες, πιλοτικές γειτονιές, ενεργά τετράγωνα, πιλοτικά χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: