15 Μαΐ 2019

Η παράνομη χωματερή στο Σταυρό Λαμίας




Τελικά κάθε χωριό έχει και τον σκουπιδότοπο του. Κάποιοι διατείνονται - ονόματα δεν λέμε - ότι στα πλαίσια της καλής διαχείρισης των απορριμμάτων έκλεισαν όλοι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ). Ναι, έκλεισαν οι επίσημοι ΧΑΔΑ και διατηρούνται οι ανεπίσημοι.

Και ρωτάμε:
Με τίνος απόφαση λειτουργεί η χωματερή του Σταυρού 2,5 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά του χωριού, ανάμεσα στην καινούργια και την παλιά σιδηροδρομική γραμμή και ακριβώς δίπλα στο ρέμα που κατεβαίνει στην αερογέφυρα; Και μην μου πουν ότι δεν το ξέρουν… Αφού κατά καιρούς τα καίνε ή αυτοαναφλέγονται. Άλλωστε πριν έρθουν να το καταγγείλουν σε μας, αυτοί που μας το κατήγγειλαν, είναι σίγουρο ότι το είπαν και στους ίδιους. Τους υπεύθυνους εννοώ. Και ξέρουν αυτοί… Είναι ίσως και ο λόγος που ο Δήμος της Λαμίας εμφανίζει επίσημα μειωμένη παραγωγή αποβλήτων ανά κάτοικο σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι σοβαρό και επικίνδυνο από κάθε άποψη. Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή, που θα προκύψει από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, θα δώσει λύση στο ζήτημα στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης και σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο, που μέχρι στιγμής το έχουν γραμμένο.

Δείτε στο χάρτη το σημείο και τις εικόνες σήμερα. 

Λαμία, 14/5/2019

Στέφανος Σταμέλλος




Δεν υπάρχουν σχόλια: