21 Δεκ 2007

Η ΔΕΤΠΑ
και το Δημοτικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά


Η τοποθέτησή μας, σχετικά με τα αδιέξοδα της λειτουργίας του δήμου, επιβεβαιώνεται καθημερινά και ειδικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και την ψήφιση του προυπολογισμού.

Σε ό,τι αφορά την ΔΕΤΠΑ και την απόφαση να κλείσει ή να δοθεί στους ιδιώτες η διαχείριση του Αγίου Λουκά: Η άποψή μας είναι ότι ο Δήμος πρέπει να έχει "εργαλεία" στα χέρια του. Και "εργαλεία" είναι και τα Νομικά Πρόσωπα και οι Επιχειρήσεις του Δήμου. Γιατί στοχεύουν θεματικά και έχουν ευελιξία προσθέτοντας στο κοινωνικό του έργο.
Ο τουρισμός και το τουριστικό πρόσωπο της Λαμίας είναι μια μεγάλη συζήτηση και ένα τεράστιο θέμα, που δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ Δήμαρχος δεν το "ανοίγει".

Η ΔΕΤΠΑ είναι, ή έπρεπε να είναι, κομμάτι αυτής της συζήτησης. Κλείνει κάτι ο κ Δήμαρχος που έπρεπε να λειτουργεί στα πλαίσια της τουριστικής πολιτικής του δήμου. Ο Άγιος Λουκάς δεν θα κλείσει, θα περάσει σε χέρια ιδιωτών. Αλλά η ΔΕΤΠΑ δεν είναι μόνο ο Άγιος Λουκάς. Άσχετα αν ο κι Δήμαρχος ταύτισε την επιχείρηση με το Δημοτικό Περίπτερο. Όμως το Δημοτικό Περίπτερο έχει μια ιστορία δεμένη με την ιστορία αυτής της πόλης. Και ο κ δήμαρχος θα συνδέσει το όνομά του δίνοντας τέλος σ' αυτή την ιστορία. Ελπίζουμε να είναι μια δυσάρεστη παρένθεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: