1 Απρ 2010

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΓΧΡΩΜΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:
«Η ΛΑΜΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ – Η ΛΑΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ»




ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142 35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696
http://www.pepla.grinfo@pepla.gr


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΓΧΡΩΜΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Η ΛΑΜΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ – Η ΛΑΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ»

Λαμία, 31/3/2010

Αγαπητοί φίλοι,
Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας προκηρύσσει διαγωνισμό έγχρωμης φωτογραφίας με θέμα:

«Η Λαμία που αγαπάμε – η Λαμία που μας πληγώνει»

Το θέμα είναι γενικό και κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει έγχρωμες φωτογραφίες με το παραπάνω θέμα. Φωτογραφίες από την πόλη της Λαμίας, με ή χωρίς ανθρώπινο στοιχείο, που όμως να δείχνουν ή να υπονοούν αυτό που χαιρόμαστε ή αυτό που μας στεναχωρεί στην πόλη μας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την Δευτέρα 12 Απριλίου και θα λήξει την Παρασκευή 28 Μαΐου του 2010.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι, είτε είναι επαγγελματίες φωτογράφοι είτε είναι ερασιτέχνες.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει στέλνοντας έως και 3 (τρεις) έγχρωμες φωτογραφίες.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Οι φωτογραφίες που θα αποσταλούν πρέπει να είναι μεγέθους 30Χ40 cm. Φωτογραφίες μικρότερου μεγέθους δεν θα γίνονται δεκτές. Επιτρέπεται η επεξεργασία των φωτογραφιών στον τομέα του κοντράστ, της φωτεινότητας και γενικά όλες οι επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν και στον σκοτεινό θάλαμο. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ, η αφαίρεση στοιχείων της εικόνας, ο μερικός αποχρωματισμός και η εισαγωγή κορνίζας ή υπογραφής πάνω στη φωτογραφία.

Ο/Η φωτογράφος θα πρέπει να έχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας που θα υποβάλει (κοινώς να είναι δική του/της). Για την παραλαβή του βραβείου θα πρέπει να επιδειχθεί η αρχική φωτογραφία στο κανονικό της μέγεθος. Ο/Η φωτογράφος φέρει όλη τη νομική ευθύνη για το θέμα που φωτογραφίζει (πρόσωπα, καταστάσεις κλπ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται από τη νομοθεσία. Οι συμμετοχές δεν θα πρέπει να προσβάλλουν τα κοινώς αποδεκτά ήθη και την ελληνική νομοθεσία. Η Κριτική Επιτροπή και οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της διαγραφής ανάλογης φωτογραφίας από το διαγωνισμό. Συμμετοχές που δεν πληρούν όλα τα ανωτέρω κριτήρια, δε θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να αποστείλει τις φωτογραφίες της συμμετοχής του με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@pepla.gr. Στο e-mail θα πρέπει να είναι συμπληρωμένη η παρακάτω φόρμα:
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΤΗΛ. ΣΤΑΘΕΡΟ:
ΤΗΛ.ΚΙΝΗΤΟ:
e-mail:
Τίτλος φωτογραφίας (προαιρετικά):
Σε εύλογο χρονικό διάστημα από την παραλαβή των φωτογραφιών, ο κάθε διαγωνιζόμενος θα λάβει μήνυμα επιβεβαίωσης παραλαβής τους. Κάθε έγκυρη συμμετοχή θα αναρτιέται από την οργανωτική επιτροπή στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας http://www.pepla.gr, με αύξοντα αριθμό (αναλόγως τη σειρά παραλαβής) χωρίς το όνομα του διαγωνιζόμενου, για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βλέπουν τις συμμετοχές μέχρι το τέλος του διαγωνισμού.

Τα σώματα των φωτογραφιών θα παραδίδονται στην αίθουσα Τέχνης «Δαβανέλλος», που βρίσκεται στην Πλατεία Λαού, στον κ. Νίκο Δαβανέλλο, ώρες 10 με 12 το πρωί (εργάσιμες μέρες), ή, κατόπιν συνεννόησης, στα μέλη της γραμματείας της Πρωτοβουλίας. Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στο χώρο της Αίθουσας Τέχνης «Δαβανέλλος» από Δευτέρα 31 Μαΐου έως Παρασκευή 4 Ιουνίου (ώρες λειτουργίας της έκθεσης 10 – 12 το πρωί και 6 – 9 το απόγευμα), όπου και θα γίνει η βράβευση των νικητών, σύμφωνα με την απόφαση της Κριτικής Επιτροπής.

Η Πρωτοβουλία έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους και τις ημερομηνίες του διαγωνισμού ή ακόμα και να τον ματαιώσει, εάν οι συμμετοχές δεν θεωρηθούν επαρκείς ή το επίπεδό τους δεν κριθεί ικανοποιητικό.

ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ
Στους τρεις πρώτους νικητές του διαγωνισμού θα δοθούν τιμητικά διπλώματα και αναμνηστικές πλακέτες.

Θα αποδοθούν επίσης τρεις (3) τιμητικοί έπαινοι στους αμέσως επόμενους σε σειρά κατάταξης συμμετέχοντες.

Οι έξι (6) αυτές νικητήριες συμμετοχές, μαζί με τις είκοσι εφτά (27) επόμενες σε σειρά κατάταξης, σύνολο τριαντατρείς (33), θα συμμετάσχουν σε εκθέσεις που θα διοργανώσει η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, η οποία θα διατηρεί το δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσει για την προώθηση των σκοπών της, πάντα με αναφερόμενο το όνομα του δημιουργού κάτω από τη φωτογραφία.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Όλες οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα βαθμολογηθούν από Επιτροπή τριών (3) ατόμων, με ίση συμμετοχή του καθενός στη βαθμολόγηση. Τα ονόματα των μελών της Κριτικής Επιτροπής θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ή στο τέλος αυτού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Παρασκευή 4 Ιουνίου του 2010 μέσω της ιστοσελίδας της Πρωτοβουλίας http://www.pepla.gr

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

----------------------------
Πληροφορίες: Νίκος Δαβανέλλος τηλ 2231024564 2231025576

Δεν υπάρχουν σχόλια: