29 Απρ 2010

«Να απελευθερώσουμε τη χώρα από επιτηρήσεις
και κηδεμονίες ………»

« Ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε της Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες. Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες. Να δώσουμε οξυγόνο εκεί όπου υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί όπου υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί όπου υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί όπου υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους».

Τάδε έφη ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κος Γεώργιος Παπανδρέου, με την ευκαιρία της κλήσης του ΔΝΤ στη χώρα.

Και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και έσπευσε να εφαρμόσει στην πράξη τα λεγόμενα του πρωθυπουργού. Διαπίστωσε ότι μερικά μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας αποτελούν κίνδυνο για τους συμπολίτες τους και διαταράσσουν την ηρεμία της τοπικής κοινωνίας και φρόντισε να αποκαταστήσει τη τάξη. Απέρριψε την προσφυγή τους κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς, χρησιμοποιώντας ένα επιχείρημα που καταστρατηγεί τους νόμους της χώρας. Η αποστολή εξετελέσθη με επιτυχία. Η δικαιοσύνη και η διαφάνεια θριάμβευσαν και πάλι.

Ποιοι είναι, όμως, οι πραγματικοί επιτηρητές και κηδεμόνες στη χώρα μας ;

Είναι μερικοί πεισματάρηδες πολίτες που, αρνούμενοι να αποδεχθούν τη γύρω τους μετριότητα, παλεύουν ενάντια στη φθορά με νόμιμα μέσα ή οι γραφειοκράτες της περιφέρειας, που με περισσό θράσος και αλαζονεία παρανομούν, μη εφαρμόζοντας τους νόμους της χώρας ;

Είναι μερικοί πολίτες που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για ποιότητα στη ζωή τους και αγωνίζονται για ένα δήμο που θα εγγυάται τη νομιμότητα και τη διαφάνεια ή οι γραφειοκράτες της δημοτικής αρχής, που το μόνο τους προσόν είναι η κουτοπονηριά και η νομιμοφάνεια ;

Είναι οι εισαγόμενοι του ΔΝΤ ή οι ντόπιοι της δημόσιας διοίκησης, κεντρικής και περιφερειακής ;

Ναι, πρέπει να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους επιτηρητές και τους κηδεμόνες της. Αλλά μάλλον ο πρωθυπουργός δεν αναφέρεται στους ξενόφερτους του ΔΝΤ, που στο κάτω κάτω της γραφής έρχονται με αίτηση και πρωτόκολλο, παρά στους εγχώριους γραφειοκράτες της δημόσιας Διοίκησης που καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες, χωρίς μάλιστα αίτηση και χωρίς κανένα πρωτόκολλο.

Ας μην ψάχνουμε για βαρβάρους πουθενά αλλού, παρά μέσα μας και δίπλα μας. Ούτε χρειάζεται να τους επινοούμε. Δόξα τω Θεώ, η χώρα αυτή έχει πλεόνασμα από τέτοιους. Το θέμα είναι ποιος θα μας σώσει απ’ αυτούς.

Αναγνωστόπουλος Γιώργος
Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας
τηλ 6974388578

Δεν υπάρχουν σχόλια: