16 Αυγ 2010

Η Λαμία, μια πόλη χωρίς Δημαρχείο

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
http://www.pepla.gr - http://pepla.blogspot.com
info@pepla.gr

---------------------------------

Η Λαμία, μια πόλη χωρίς Δημαρχείο

Λαμία, 16.8.2010

Πριν 20 περίπου χρόνια, ως νέος δημοτικός σύμβουλος τότε στο Δήμο της Λαμίας, μαζί με κάποιους άλλους, είχαμε την τόλμη να ζητάμε ένα γραφείο για να μπορούμε να ασκούμε καλύτερα τα καθήκοντά μας. Ο τότε Δήμαρχος μάς υποσχέθηκε ότι με τη μεταφορά του Δημοτικού Συμβουλίου στην καινούργια αίθουσα συνεδριάσεων στην οδό Αινιάνων θα μπορούσαμε να έχουμε το δικό μας γραφείο. Η μεταφορά του Δ.Σ. έγινε, γραφείο δεν μας δόθηκε φυσικά ποτέ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν λίγες μέρες, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας επανέλαβε το αίτημα προς τον κ Δήμαρχο (κάτι που έχει γίνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια…), να δοθεί ένα γραφείο για να μπορούν να ασκούν καλύτερα τα καθήκοντά τους ως αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά ο κ Δήμαρχος υποσχέθηκε πως θα μπορέσει να ικανοποιήσει το αίτημα της αντιπολίτευσης με τη μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου στο κτίριο του παλιού Νοσοκομείου. “Το τάξιμο δεν χαλάει”, λέει ο λαός μας. Είκοσι χρόνια κάποιοι περιμένουν ένα γραφείο, είκοσι χρόνια κάποιοι τάζουν…

Είκοσι χρόνια η πόλη περιμένει να δει δημαρχείο και δημαρχείο δεν βλέπει. Η Λαμία, μια πόλη 100.000 κατοίκων, πρωτεύουσα του Νομού και της Περιφέρειας, δεν αξιώθηκε να έχει δημαρχείο, την ώρα που και ο μικρότερος δήμος της χώρας έχει. Τα τελευταία 12 χρόνια δήμαρχος της πόλης είναι ο σημερινός. Προφανώς χρειάζεται πολλά περισσότερα χρόνια για να μπορέσει να υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο στόχο. Του δόθηκαν ευκαιρίες και με το παραπάνω να πραγματοποιήσει το όραμά του. Δοκιμάστηκαν οι δυνατότητές του, καιρός να απέλθη.


Στέφανος Σταμέλλος
Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: