6 Αυγ 2011

Τα πλατάνια της Πλατείας Λαού

Κύριοι:
Προϊστάμενε της Δασικής Υπηρεσίας
Δήμαρχε
Αντιδήμαρχε της Υπηρεσίας Πρασίνου.
Η αρχή έγινε. Ο πλάτανος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διάκου και Ρ. Φεραίου κόπηκε. Όχι φυσικά γιατί είχατε σκεφτεί να τον καλλωπίσετε και να μας προστατεύσετε. Αναγκασθήκατε. Αλλά αυτό δεν είναι ευπρεπισμός. Είναι κατακρεούργηση. Αλήθεια πόσο σχετικοί με το κλάδεμα των δέντρων ήσαν οι υπάλληλοι που τον «περιποιήθηκαν»;
Στο θέμα των εγκαταλελειμμένων πλατάνων έχουμε αναφερθεί πολλές [...]φορές. Σας το έχουμε ζητήσει με πρωτοκολλημένες μας αιτήσεις, αναφορές, επιστολές. Όμως καμιά ενέργεια. Παντελής αδιαφορία και απάθεια. Η αρμοδιότητα ανήκει στο Δασαρχείο Λαμίας, το οποίο σε παραπέμπει στο Δήμο, ο οποίος σε στέλνει στην Υπηρεσία Πρασίνου και πάει λέγοντας. Οποιαδήποτε παρέμβαση απαιτεί την άδεια από το Δασαρχείο, την οποία οι δικές του υπηρεσίες πρέπει να υπερβούν τη γραφειοκρατία για να φτάσουν σε κάποιο αποτέλεσμα.
Δεν απαιτούμε κάτι προσωπικό. Ζητάμε να προβείτε στη ευπρεπή συντήρηση των δένδρων αυτών. Να κλαδευτούν. Να φύγουν οι τεράστιοι και επικίνδυνοι κορμοί που βρίσκονται πάνω από τις στέγες και τις βεράντες των γραφείων και των επιχειρήσεων. Να κοπούν όλα αυτά τα μακρυνάρια που σκεπάζουν καταθλιπτικά τις προσόψεις των καταστημάτων. Να αναπνεύσει ο χώρος.
Στις 30 Μαΐου, ένα γέρικο, τεράστιο κλωνάρι έπεσε στο κεφάλι μιας 28 χρονης Λαμιώτισσας, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά.
Γνωρίζουμε πως τούτα τα παραποτάμια, αιωνόβια δένδρα είναι διατηρητέα μνημεία. Σας παραθέτουμε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με το σχετικό νόμο. Φυσικά όχι για επιβεβαίωση, αλά για λόγους ιστορικούς, πληροφόρησης και γνώσης των συμπολιτών μας. Κηρύχθηκαν διατηρητέα για να γλιτώσουν από τον αφανισμό. Τούτο έγινε λίγα χρόνια πριν!!
Σας ζητάμε τον ευπρεπισμό τους. Για την αποφυγή κάθε είδους κινδύνου.
Ελπίζουμε πως θα προβείτε στην περιποίησή τους και μάλιστα σε εύλογο χρονικό διάστημα
Η αμέλεια δεν σας απαλλάσσει των ευθυνών σας.

Νίκος Δαβανέλλος
Δάσκαλος

Αναδημοσίευση απο την εφημερίδα Λαμιακός τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: