13 Φεβ 2015

Σκουπίδια στον παράδρομο του ΠΑΘΕ, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής Λαμίας


αμίαντοςΟι τελευταίες πλημμύρες μπορεί να «καθάρισαν» και να μας «απάλλαξαν» από πολλές εστίες σκουπιδιών, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αυτά μεταφέρθηκαν στον Μαλιακό. Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει. Οι αυθαίρετες εστίες σκουπιδιών δεν κρύβονται. Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στο Δήμο της Λαμίας και η σχετική καμπάνια, θα μπορούσε να βοηθήσει να εκλείψουν αυτές οι εικόνες των διάσπαρτων χωματερών.

Αντί όμως
για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση, η δραστηριότητα της δημοτικής αρχής φαίνεται να εξαντλείται στο ποια μορφή θα πάρει ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ και στο πώς θα αποφευχθεί η πληρωμή του προστίμου, που επέβαλαν στο Δήμο οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την κατάσταση στον «ΧΑΔΟ/ΧΥΤΑ» βάζοντας το πρόβλημα «κάτω από το χαλί».

Δείτε συνημμένα εικόνες από τα διάσπαρτα σκουπίδια στον παράδρομο του ΠΑΘΕ στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, κάτω από τα Δημοτικά Σφαγεία και δίπλα στον υγροβιότοπο με το σπάνιο ψαράκι, το Ελληνοπυγόστεος (Pungitius hellenicus). Η ευρύτερη περιοχή μπαζώνεται με σκουπίδια και μπάζα εκσκαφών και οικοδομής

Δεν υπάρχουν σχόλια: