29 Ιουλ 2008

Μας λείπει το πράσινο,
μας περισσεύουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια…




Στις 8 Απριλίου και ύστερα από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, μέλη των Οικολόγων Πράσινων φυτέψαμε 35 δεντρύλια σε οικόπεδο του δήμου στην περιοχή Λεωφόρου Δημοκρατίας και Σόλωνος, νότια του Παγκρατίου. Η δεντροφύτευση εντασσόταν στην καμπάνια, που είχε ανακοινώσει ο δήμος, σε συνεργασία με φορείς της πόλης.

Με τον αρμόδιο υπάλληλο συμφωνήσαμε να αναλάβουμε το πότισμα και την περιποίηση των δέντρων, αφού ο δήμος εξασφάλιζε την παροχή νερού. Μέχρι να δοθεί η παροχή νερού, την ευθύνη του ποτίσματος θα την είχε ο Δήμος με υδροφόρα. Τα δέντρα όμως έμεναν απότιστα και κάποιες φορές ενημερώσαμε την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για την κακή κατάστασή τους. Με λύπη μας διαπιστώνουμε σήμερα ότι όλα τα δέντρα ξεράθηκαν και μάλιστα στο χώρο πραγματοποιούνται έργα διαμόρφωσης.

Καταγγέλουμε το Δήμο και τον κ Δήμαρχο για υποκριτική συμπεριφορά. Δεν ξέρουμε αν συμβαίνει το ίδιο και με τα δέντρα που φυτεύτηκαν από άλλους φορείς. Πάντως είναι η δεύτερη φορά που εισπράττουμε αυτή την απογοήτευση, γιατί πριν από δέκα περίπου χρόνια φυτέψαμε, με ανάλογο πρόγραμμα του δήμου, ογδόντα λεύκες στην περιοχή Τσαλτάκη και Μαρινόπουλου, από τα οποία δέντρα δεν έμεινε κανένα. Στη θέση τους τοποθετήθηκαν πρόσφατα οι γνωστοί φοίνικες…

Κύριε δήμαρχε, μας λείπει το πράσινο, μας περισσεύουν όμως τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια και η υποκρισία. Όταν καλείτε τους πολίτες να συμμετέχουν πρέπει να σέβεστε τη διάθεσή τους, το χρόνο τους και τις προσδοκίες τους για να μπορείτε να τους έχετε ξανά. Να προγραμματίζετε σωστά και να οργανώνετε σωστά ένα στόχο, αν έχετε στόχους και πρόγραμμα και δεν περιπλανιέστε στ’ ανοιχτά με κατεβασμένα τα πανιά.


Στέφανος Σταμέλλος
Μέλος των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: