12 Ιαν 2010

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 Προτεραιότητα τα ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά σχήματα για πράσινες πολιτικές

 Ευρύτερες συνεργασίες με βάση προγραμματικές συμφωνίες

 Όχι προνομιακές σχέσεις σε κεντρικό επίπεδο με ένα κόμμα

 Δήμοι πρότυπα πράσινης πολιτικής

 Πράσινοι συνδυασμοί σε όλες τις περιφερειακές εκλογές ή συνεργασίες με κέντρο πράσινες προτάσεις.

________________________________________________________

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να γίνουν πεδίο συζήτησης και ενίσχυσης των αλλαγών που απαιτούνται:
 στη λειτουργία, οργάνωση και στελέχωση των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης, ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και τη βιωσιμότητα,
 στη συμμετοχή των πολιτών για τη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν,
 στην κοινωνική αλληλεγγύη,
 στον επαναπροσανατολισμό των τοπικών πολιτικών στην προστασία του περιβάλλοντος, της πράσινης οικονομίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και για την επανεξέταση των δημοτικών και περιφερειακών πολιτικών υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής.
 στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς σε αυτοδιοικητικό επίπεδο

Κατά προτεραιότητα, επιδιώκουμε τη δημιουργία και στήριξη ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών σχημάτων με κέντρο τις πράσινες πολιτικές ώστε να αλλάξουν οι πολιτικές σε τοπικό επίπεδο.

Είμαστε θετικοί σε ευρύτερες συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συμφωνιών- χωρίς όμως να έχουμε προνομιακές σχέσεις σε κεντρικό επίπεδο με κάποιο κόμμα - για να προωθηθούν βαθιές αλλαγές στις διοικήσεις δήμων που έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις για διαφάνεια, συμμετοχική δημοκρατία, και πολύ περισσότερο για προστασία περιβάλλοντος, κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη της πράσινης και κοινωνικής οικονομίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα επιδιώξουμε να ενισχυθούν κινήσεις πολιτών και να αναδειχθούν Δήμοι ως πρότυπα πράσινης τοπικής πολιτικής, οργάνωσης, και συμμετοχής των πολιτών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε την συμμετοχή πράσινων συνδυασμών σε όλες τις περιφερειακές εκλογές ή συνεργασιών σε κάποιους συνδυασμούς σε περιφέρειες που όμως θα έχουν στο κέντρο της πολιτικής τους τις πράσινες προτάσεις.


Το Πανελλαδικό Συμβούλιο 10/1/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: