31 Ιαν 2010

Η καύση των σκουπιδιών στον σκουπιδότοπο
της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ» συνεχίζεται…

Η καύση των σκουπιδιών στον Σκουπιδότοπο της πόλης μας έχει καταγγελθεί στο παρελθόν. Υποτίθεται ότι θα λαμβάνονταν τα απαραίτητα μέτρα από τη Δημοτική Αρχή για να σταματήσει. Όμως το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο συνεχίζεται μαζί με το αόρατο επιβλαβές αποτέλεσμα των διοξινών που εκλύονται στο περιβάλλον της περιοχής.

Απλά να επαναλάβουμε ότι μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε καλλιέργειες αλλά και σε ζωικά προϊόντα που βρίσκονται κοντά σε χωματερές, έχουν δείξει αυξημένες συγκεντρώσεις διοξινών έως και πέντε φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Ότι στις περιπτώσεις καύσης οι τιμές των τοξικών χημικών ενώσεων, που εκλύονται από τους σκουπιδότοπους πολλαπλασιάζονται και ότι τα προϊόντα που παράγονται σε ακτίνα ακόμα και έξι χιλιομέτρων από καιγόμενες χωματερές γίνονται φορείς των επικίνδυνων αυτών ουσιών.

Υποθέτουμε ότι το θέμα είναι γνωστό στους αρμόδιους φορείς του Νομού, στις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Υγείας, στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και φυσικά στην Εισαγγελική Αρχή της πόλης μας.

Δυστυχώς οι καπνοί και οι καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένες και επικίνδυνες και κρύβουν τη Λαμία, την “ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ”.

Στέφανος Σταμέλλος
Μέλος των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: